Flame in het buitenland legt keuze voor Noorwegen uit: "Wil hier doorgroeien"

Flame in het buitenland legt keuze voor Noorwegen uit: "Wil hier doorgroeien"
Foto: © photonews

Het komende jaar gaan er meer Belgian Red Flames dan ooit in het buitenland uitkomen. Zo ook Tine De Caigny, die Lierse inruilt voor een avontuur in Noorwegen.

"Ik ben 19 jaar jong, ik wil vooral bijleren. Ik wilde dus naar een club gaan die een duidelijk beeld had van waar ze me zagen op het veld. Bovendien wilde ik ook speelkansen krijgen", aldus Tine De Caigny over haar keuze voor Valerenga.

"Een heel jaar op de bank gaan zitten ergens, in het belangrijke jaar dat er zit aan te komen met misschien ook een Europees Kampioenschap? Neen, dat zag ik niet zitten. Ik wil doorgroeien bij Valerenga."

Tine De Caigny: "Oslo is een mooie stad en alles is prima in orde"

"Ik heb er goed over nagedacht voor ik mijn keuze maakte en er waren ook wel een aantal andere opties, maar ik ben klaar voor deze uitdaging. Ik had een goed gesprek met de coach en de omstandigheden zijn er ook goed."

De Caigny is al geïnstalleerd in Noorwegen ondertussen: "Ik heb een appartementje, samen met een ploeggenote. Het is niet ver van het trainingscentrum en er zijn mogelijkheden om te lopen en te fitnessen in de buurt, dus dat is allemaal prima in orde. Oslo is ook een mooie stad."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties