Hoe een negatieve prognose effect kan hebben: "Het was een extra motivatie"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties

Vrouwen van Heist werden geprikkeld door negatieve prognoses

Hoe een negatieve prognose effect kan hebben: "Het was een extra motivatie"

In alle prognoses - ja, ook in de onze - kwam Heist naar voren als misschien wel het kneusje van de Super League. Wij hadden hen ook op de laatste plaats gezet. En dat heeft motiverend gewerkt: OH Leuven werd meteen puntenloos huiswaarts gestuurd.

Nieuwbakken coach Jeroen Van Den Heuvel had de prognose van Voetbalkrant.com ook gelezen: "Ah, waren jullie dat die ons laatste hebben gezet? Mij heeft dat in ieder geval extra gemotiveerd", klonk het.

"Ik was zelfs van plan om de prognoses nog eens te laten zien tijdens de rust van de match als we achter zouden staan om de speelsters extra wakker te krijgen, maar het was uiteindelijk niet nodig."

Luna Maes: "We hebben misschien niet de sterkste kern, maar we doen het wel meteen tegen OHL"

Zover kwam het dus niet, want Heist was van minuut 1 bij de pinken en kwam uiteindelijk zelfs 2-0 voor. Luna Maes scoorde en ook zij was duidelijk: "We hebben misschien niet de sterkste kern, maar we doen het wel meteen tegen Leuven."

"Door de prognose wilden we er enkel extra voor vechten. Dat is ook onze stijl: vechten voor elkaar en zo de punten proberen thuishouden. Met eentje zijn we soms al tevreden, maar we wilden graag met een driepunter aan het seizoen beginnen. En dat is ons gelukt, ook al ging iedereen er van uit dat we geen partij zouden zijn voor OHL."

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties