Meisje van 17 heeft abonnement op lekkere goals op WK U17

Meisje van 17 heeft abonnement op lekkere goals op WK U17
Foto: © photonews

Op het WK U17 bij de vrouwen is de groepsfase voorbij. En dus kunnen we de kwartfinalisten overlopen. Venezuela scoorde dan weer opnieuw een echt pareltje van een doelpunt. Geniet mee!

Groep A

Mexico en Spanje waren al zeker van de volgende ronde na ruime zeges tegen Nieuw-Zeeland en thuisland Jordanië. Op speeldag 3 beslisten ze onder elkaar wie groepswinnaar zou worden. Een 1-1 gelijkspel werd het, waardoor Mexico groepswinnaar werd.

Groep B

In groep B won Duitsland zijn derde partij en dus zijn zij groepswinnaar. Opmerkelijk: een 14-jarige viel in en scoorde vrijwel meteen. En toch zullen we vooral het doelpunt van Deyna Castellanos onthouden. Zij scoorde opnieuw een wereldgoal en hielp haar land Venezuela zo ook voorbij Canada.

Op speeldag 2 had ze dit doelpunt al voor elkaar gekregen, ook niet te onderschatten!

Groep C

Engeland won de klepper van speeldag 3 van Brazilië en wist zo het Zuid-Amerikaanse land uit te schakelen. Gek genoeg doet Brazilië het eigenlijk nooit goed op het U17-toernooi bij de vrouwen.

Groep D

Japan tikte de USA uit het toernooi met een 3-2 overwinning, Ghana profiteerde en mag zo mee met Japan naar de kwartfinales. Die worden woensdag en donderdag gespeeld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties