Ons team van de week in de Super League: Gent en Standard maken de dienst uit

Ons team van de week in de Super League: Gent en Standard maken de dienst uit
Foto: AVL

Speeldag 7 in de Super League is quasi voorbij, hoog tijd om dus even terug te blikken naar de bepalende speelsters van de drie wedstrijden. En dat doen we zoals bij de mannen met een veldje.

Belangrijke kanttekening: de wedstrijd tussen OHL en Genk werd uitgesteld naar een latere datum. Daarom konden we voorlopig maar twee wedstrijden opnemen in onze berekeningen.

Doelvrouw:

In doel posteren we deze week Nicky Evrard onder de lat. Ze moest tegen Heist toch een paar keer tussenkomen, al was er in de 12-1 natuurlijk niet veel te zeggen.

Verdedigsters:

Dat kunnen we ook zeggen van de speelsters van Gent die we in onze verdediging neerzetten. Zij vielen vooral op met hun aanvallende impulsen en zelfs hier en daar een (voor-assist. Er zat veel diepgang in het spel van de Buffalo's.

Middenveld

Zowel Gorniak als Vanmechelen deden twee assists in het zakje in de partij van Standard tegen Tienen, terwijl in Gent ook vanuit het middenveld enorm veel push naar voren kwam.

Aanvalsters

In de spits kiezen we voor Sanne Schoenmakers en Amber Maximus. De speelster van Standard scoorde liefst vijf keer, terwijl ook Maximus een aantal keer prikte.

Het team ziet er dan als volgt uit:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties