'Standard trekt naar het BAS om puntenverlies Super League tegen te gaan'

Redactie
| 0 reacties
'Standard trekt naar het BAS om puntenverlies Super League tegen te gaan'
Foto: © photonews

Standard won de topper van AA Gent in de Super League en kruipt zo wat dichter in de stand bij de Buffalo's. Tenminste: als we rekening houden met de aftrek van punten, en dat is ook nog niet helemaal zeker. Het BAS is namelijk een laatste strohalm.

Imke Courtois speelde begin september zowel tegen OH Leuven als tegen AA Gent gewoon mee, terwijl ze volgens die twee clubs op dat moment nog niet speelgerechtigd zou zijn geweest. Tegen Leuven werd gewonnen, tegen Gent 1-1 gelijkgespeeld. Pas vanaf 7 september was ze speelgerechtigd.

Zowel in eerste aanleg als in beroep kreeg Standard ongelijk, waardoor het de punten tegen Gent en OH Leuven gewoon kwijt zou zijn. Dat leverde volgende nieuwe stand op:

1. Gent 7-19
2. Standard 6-12
3. Anderlecht 7-11
4. Genk 6-9
5. OHL 6-7
6. Heist 7-6
7. Tienen 7-1

Toch geeft Standard nog niet op. Het heeft nog een laatste strohalm - het Belgisch Arbitragehof voor de Sport. In de wandelgangen klinkt het al dat de Rouchettes een zaak voorbereiden om bij dat BAS aanhangig te maken. Ze blijven er in Luik bij dat zij niet de (eerste) fout hebben gemaakt. De zaak kan zo nog lang aanslepen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties