Red Flame voor week van de waarheid: "Het is een ongewone en stresserende situatie, maar ..."
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties

Lorca Van De Putte ziet het goed komen met haar Zweedse ploeg

Red Flame voor week van de waarheid: "Het is een ongewone en stresserende situatie, maar ..."
Foto: © photonews

Voor Lorca Van De Putte is een belangrijke week aangebroken in Zweden. Op de laatste speeldag zaterdagnamiddag moet Kristianstad het behoud nog zien te verzekeren in een rechtstreeks duel met Umea. "We zijn deze situatie niet gewoon."

Tegen Rusland speelde Lorca Van De Putte niet mee in twee oefenwedstrijden, omdat ze kampte met een lichte blessure en geen risico's wilde nemen. Want de laatste speeldagen in de Zweedse competitie zijn erg belangrijk.

Vorig weekend pakte Kristianstad alvast een puntje tegen Kvarnsveden, op de laatste speeldag volgt een duel met hekkensluiter Umea. Een overwinning is genoeg voor een verlengd verblijf in de hoogste klasse, meer dan waarschijnlijk is ook een gelijkspel voldoende - als Mallbacken niet wint bij Rosengard.

Alles sloeg tegen dit seizoen

"Het is echt een ongewone situatie voor ons, want Kristianstad is echt wel een ploeg voor de middenmoot, de top-6. Maar eens je onderaan staat, dan is het erg moeilijk om er weg te komen. Alles is dit seizoen gewoon tegengeslagen", aldus Van De Putte in gesprek met Voetbalkrant.com.

"We hebben een goed team, maar het geluk niet aan onze zijde. Dat geeft wel wat extra druk, want het is stresserend. Maar we blijven geloven in een goede afloop. Tegen Umea moet het normaal gezien wel lukken, we hebben er zeker vertrouwen in. Ik speel in een sterke competitie en dat hebben we dit seizoen ook gemerkt: elke match is op het scherpst van de snee, iedereen kan van iedereen winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League - Play-off 1

Nieuwste reacties