Heist moet attractiever voetbal noodgedwongen in de koelkast schuiven: "Blijven knokken voor elkaar is het devies"

Heist moet attractiever voetbal noodgedwongen in de koelkast schuiven: "Blijven knokken voor elkaar is het devies"
Foto: © Sus Sips

In alle prognoses - ja, ook in de onze - kwam Heist naar voren als het kneusje van de Super League. Het begin van de competitie deed echter het beste vermoeden, al is het team door pech ondertussen wel al enkele keren in de problemen gekomen.

Nieuwbakken hoofdcoach Jeroen Van Den Heule had de ondankbare taak om in de voetsporen van Vic Crabbé te treden. "Ik heb erg veel van hem geleerd, maar ik wil verderbouwen én tegelijkertijd toch ook een attractiever voetbal proberen te brengen indien nodig", aldus Van Den Heule nog bij het begin van de competitie.

Dat leverde ook snel op, met overwinningen tegen OH Leuven en Tienen in eigen huis. Maar ondertussen is het bijwijlen toch opnieuw behelpen bij Heist. Diverse speelsters zijn geblesseerd, er waren wat problemen met schorsingen en bovendien is met doelvrouw Lynn Senaeve ook een erg belangrijke speelster out.

Het resulteerde in een 0-6 nederlaag in de Beker van België tegen Standard, een 12-1 pandoering in Gent ook. Maar Heist zou Heist niet zijn als ze zich door dat soort zaken allerminst uit hun lood zouden laten slaan. Integendeel zelfs: het team blijft vooruitkijken en hoopt zo snel mogelijk zoveel mogelijk speelsters te recupereren.

"Voor elkaar vechten en blijven vechten, dat is en blijft het devies nummer 1 van Heist", aldus Luna Maes daarover bij de start van de competitie. "Als we een goed blok zetten, dan kunnen we ver komen. Het klikt onderling goed en dat willen we ook naar het veld toe uitstralen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws