Flames van de toekomst tegen toplanden, coaches reageren met vertrouwen: "Hebben dat al bewezen"

Redactie
| 0 reacties
Flames van de toekomst tegen toplanden, coaches reageren met vertrouwen: "Hebben dat al bewezen"
Foto: © Sevil Oktem

De Red Flames van de toekomst weten waar ze de komende maanden en jaren voor staan. De loting voor de eliteronde richting EK 2017 is verricht, alsook de loting voor de eerste ronde voor het volgende seizoen.

Bij de U19 is de loting voor de Red Flames in de eliteronde zwaar. Willen ze naar het EK in Noord-Ierland, dan zullen ze voorbij Spanje, Hongarije en Rusland moeten raken. Naast de zes groepswinnaars plaatst ook de beste nummer 2 zich nog.

“Hongarije en Rusland moeten we kunnen verslaan. Helaas treffen we ook Spanje, een heel sterk team. Maar net daardoor is de uitdaging des te groter", aldus Kris Van Der Haegen op de webstek van de KBVB. "Kunnen we tegen hen een punt halen of een overwinning? We hebben alvast een team met veel potentieel en gaan er dan ook vol voor."

En de U17?

De U17 zit voor de eliteronde dan weer in een groep met Frankrijk, Griekenland en Rusland. Ook hier gaan de zes groepswinnaars en de beste nummer 2 naar het EK in Tsjechië.

Om het EK te halen moeten ze in Frankrijk het toernooi tot een goed einde brengen. “Het is een sterke groep, maar er zijn zeker mogelijkheden. Frankrijk wil zijn rol als favoriet waarmaken, maar we hebben al bewezen dat we kunnen presteren onder druk, wat we zeker zullen nodig hebben in de eliteronde", aldus Tamara Cassimon.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws