Ons team van de week in de Super League: Gent en Anderlecht baas, ook OHL, Standard en Genk krijgen vertegenwoordiging

Ons team van de week in de Super League: Gent en Anderlecht baas, ook OHL, Standard en Genk krijgen vertegenwoordiging
Foto: AVL

Speeldag 10 in de Super League is helemaal voorbij, Speeldag 11 staat al voor de deur. Hoog tijd om dus even terug te blikken naar de bepalende speelsters van de drie wedstrijden. En dat doen we zoals bij de mannen met een veldje.

Doelvrouw:

In doel was het deze week niet makkelijk om een keepster te vinden die veel werk hoefde op te knappen en die het daarbij ook foutloos deed. Rani Coenen moest zich voor OH Leuven pas in minuut 93 gewonnen geven.

Verdedigsters:

In de verdediging posteren we deze week vier speelsters. Laura Deloose was op de linkerflank opnieuw erg sterk voor Anderlecht en toont steeds meer dat ze op elke positie wel overweg kan, ook Heleen Jaques deed het erg goed voor paars-wit.

Heleen De Schrijver is dan weer nieuw bij OH Leuven, maar deed het meteen aardig en Silke Vanwynsberghe zorgde met een doelpunt in minuut 92 voor drie belangrijke punten voor de Buffalo's.

Middenveld

Het middenveld dan, waar we opnieuw harde noten te kraken hadden. Zowel De Neve als Vanhaevermaet acteerden sterk bij Anderlecht, het recupererend vermorgen van Genk was weer hoog en ook het Gentse middenveld was bijzonder dominant.

Aanvalsters

In de aanval kiezen we voor Charlotte Cranshoff, Elena Dhont en Silke Leynen. Alledrie wogen ze hard op de verdediging van de tegenpartij, Leynen kon ook nog een knap doelpunt scoren.

Het team ziet er dan als volgt uit:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws