Supportersclubs Rode Duivels kiezen steeds vaker voor een meter in plaats van peter: "Een echte verrijking"

Supportersclub D'Aa Belgen uit Machelen probeert een voortrekkersrol te spelen in de opwaardering van het vrouwenvoetbal. En dus kozen ze niet voor het klassieke peterconcept, maar voluit voor een meter.

"De club zocht een manier om een extra dimensie te geven aan haar bestaan, en we wilden de dames de waardering geven die ze verdienen”, zeggen voorzitter Rudi Boulanger en secretaris Johan Matthys. En dus is Charlotte Tison, een tweetalig, ambitieus en talentvolle “Brusseles” van 18 jaar die nadrukkelijk op de poorten van de Flames klopt de meter van D'Aa Belgen geworden.

“Het is onze bedoeling om Charlotte te steunen op haar weg naar de top. Wij willen laten zien dat we in haar geloven, en op die manier ook aan de buitenwereld tonen dat het vrouwenvoetbal minstens zo interessant is dan bij de mannen. De beleving is zelfs veel intenser. Doordat het kleinschaliger is, voel je je veel meer betrokken."

"We hebben intussen de ouders van Charlotte leren kennen, en het klikte vanaf de eerste minuut. Zij appreciëren wat we doen, en van onze kant vinden we het super om Charlotte een hart onder de riem te steken. We proberen zoveel mogelijk wedstrijden van haar bij te wonen, we delen emoties, en na afloop wordt er bij een frisse pint hartelijk nagepraat met de familie, en bij uitbreiding met de hele ploeg. Wat wil je nog meer?"

"Wij zien dit echt als een verrijking, een nieuwe manier om voetbal te beleven. Als je ziet hoe hard deze meisjes ervoor werken, verdienen ze vanuit de supportersschare van de Nationale Ploeg veel meer aandacht en lof. Het is trouwens een win-win situatie, want wij krijgen er als club heel veel voor terug."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties