Anderlecht en Gent delen punten na beklijvende partij in Super League

Anderlecht en Gent delen punten na beklijvende partij in Super League
Foto: © Sus Sips

De vrouwen van Anderlecht en Gent hebben er in Tubeke een beklijvende wedstrijd van gemaakt, waarbij er uiteindelijk geen winnaar kon worden aangeduid. En zo moesten beide teams zich na de 1-1 verzoenen met een puntje.

Beide ploegen hadden het vooraf al aangegeven: de wedstrijd tussen Anderlecht en Gent was erg belangrijk met oog op de topposities in de stand, het team dat het best bleef knokken zou de match weleens naar zijn hand kunnen zetten. Zeker in een erg gesloten eerste helft leek dat ook het devies.

Niet dat we geen kansen zagen, integendeel. Anderlecht toonde zich als team met de kansjes. Wiard probeerde het met een kopbal, Tison zag haar schot afgeblokt en Nicky Evrard moest op een inzet van Lola Wajnblum prima redden om de 0-0 aan de koffie op het scorebord te houden.

Na de pauze kwam Gent vinniger uit de kleedkamers, en dat leverde ook meteen op via Chloé Vande Velde. Zij krulde de bal heerlijk voorbij Lemey: 0-1. Niet dat de Buffalo's erg lang konden profiteren van hun voorsprong, want op het uur hingen de bordjes alweer in evenwicht na een heerlijke rush van Wajnblum.

De slotfase liet zich leiden door slordigheden aan beide kanten. Tussendoor waren er wel nog enkele prima kansjes, waarbij vooral een kopbal van Maximus moet worden onthouden, met een ultieme beenveeg door Lemey nog gered. Zat het venijn nog in de staart? Ja, want Van Wynendaele trapte nog op de lat en Wiard zag nog een doelpunt afgekeurd voor buitenspel. Maar het bleef 1-1. En zo kan Standard - mits winst in Genk - de lachende derde worden van het voetbalweekend.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties