Ons team van de week in de Super League: Anderlecht en Standard boven, ook plaats voor twee keepsters van Heist

Ons team van de week in de Super League: Anderlecht en Standard boven, ook plaats voor twee keepsters van Heist
Foto: AVL

Speeldag 12 in de Super League is helemaal voorbij. Hoog tijd om dus even terug te blikken naar de bepalende speelsters van de drie wedstrijden. En dat doen we zoals bij de mannen met een veldje.

Doelvrouw:

In doel was het deze week niet makkelijk om te kiezen, want zowel Diede Lemey als Nicky Evrard deden enkele puike reddingen in Anderlecht - Gent. Maar Liese Voets pakte een elfmeter in Tienen - Heist, dus zij krijgt een stekje in ons team.

Verdedigsters:

In de verdediging posteren we deze week drie speelsters. Laura Deloose was op de linkerflank opnieuw erg sterk voor Anderlecht en wordt stilaan vaste prik in ons lijstje, ook Heleen Jaques deed het erg goed voor paars-wit.

Verder zagen we vanop links ook enkele mooie zaken bij Standard, dus krijgen we twee linksvoetigen in ons veldje. Uiteraard moeten we dan iemand voor de volledigheid op rechts zetten.

Middenveld

Het middenveld dan, waar we opnieuw harde noten te kraken hadden. De Neve hield het Gentse middenveld goed bezig, maar moest vaak in duel gaan. Vande Velde scoorde voor Gent, Vanmechelen was opnieuw baas bij Standard en ook Appermont kon scoren. Senaeve deed het als doelvrouw op het veld in een vrije rol ook goed.

Aanvalsters

In de aanval kiezen we niet echt voor een diepe spits. De rushes van Wanjblum en Wijnants konden ons wel bekoren vanop de flanken, dus staan zij als diepste vrouwen uitgespeeld.

Het team ziet er dan als volgt uit:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties