De 'Amerikaanse' nieuwkomer bij de Red Flames: "Nu spreken we ook wat Engels aan tafel"

De 'Amerikaanse' nieuwkomer bij de Red Flames: "Nu spreken we ook wat Engels aan tafel"
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames koppelen deze week een stage aan oefenwedstrijden tegen Nederland en Denemarken. Nieuw in de Belgische selectie is Alexandra 'Zandy' Soree, die eerder al in de U17-lichting werd opgenomen.

Bij die U17 maakte ze ooit in Letland een aantal mooie doelpunten voor de jonge Flames tegen Wales. Die wilden we u alvast zeker niet onthouden:

Maar ondertussen is Soree er dus ook voor het eerst bij in de A-kern van de Belgian Red Flames. "Zeer leuk om er eens iemand nieuw bij te hebben", aldus Aline Zeler over de nieuwelinge. "En we spreken nu een beetje Engels aan tafel. Er waren er wel een aantal verrast dat iemand uit de USA voor België wil komen spelen, dus hebben we daar wat kunnen over praten."

Ook bondscoach Serneels is positief: "Ze had van bij de U17 een mooi rapport meegekregen en we volgen haar vanop een afstand, maar wel intensief in de Verenigde Staten. Ze is pas zondag geland, dus er zit natuurlijk nog wat jetlag in de benen. Toch waren de eerste trainingen positief, we willen dit soort meisjes zeker kansen geven om door te groeien."

Het toont ook aan dat het vrouwenvoetbal in België in de lift zit: "We krijgen nu soms zelf al aanvragen van speelsters uit het buitenland met een Belgisch paspoort, dat is een teken dat ze graag bij deze groep zouden willen zijn", beseft de bondscoach. De komende dagen brengen we overigens nog een reactie van Alexandra 'Zandy' Soree zelf over haar debuut bij de A-kern.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties