Derby der Lage Landen, u komt toch ook?

Derby der Lage Landen, u komt toch ook?
Foto: © photonews

Na een dubbele overwinning tegen Rusland in Tubeke schakelt de EK-voorbereiding van de Belgian Red Flames nog een tandje hoger. Tegen Nederland willen ze laten zien dat ze ook tegen toplanden uit Europa hun vrouwtje kunnen staan.

De Oranje Leeuwinnen organiseren volgend jaar het EK in eigen land én dan spelen we tegen hen in Tilburg op 24 juli 2017, nu is er een oefenduel aan Den Dreef in Leuven. Onze noorderburen moeten Miedema missen, terwijl de Flames het zonder onder meer Biesmans, Schryvers en Van Gorp moeten zien te rooien.

Met oog op het EK is het een eerste echte graadmeter om te zien hoever de Flames al staan in hun voorbereiding én waar ze de komende zeven-acht maanden nog kunnen aan werken. "We zijn aan iets begonnen, maar nu ligt de focus enkel op Nederland", aldus bondscoach Ives Serneels.

Hij gaf op een persconferentie met Roberto Martinez eerder deze maand aan iedereen speelkansen te zullen geven, maar wil dat toch even nuanceren: "Ik zie een aantal speelsters op training die laten zien dat ze een kans willen afdwingen. Dat is interessant om zien, want we hebben een brede kern."

Er zijn nog steeds tickets beschikbaar voor deze wedstrijd. Tickets voor de match tegen Nederland kan u alvast aan 5 euro bestellen via DEZE LINK. Speelsters tot 16 jaar kunnen met hun club zelfs komen kijken aan 1 euro/ticket. Deel gerust het onderstaande evenement (klik op de foto) met al je vrienden en/of vriendinnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws