Van Wynendaele toont flexibiliteit: "Kan daar mijn voetballend vermogen beter kwijt"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties

Elien Van Wynendaele van Gent Ladies doet het goed bij de Belgian Red Flames

Van Wynendaele toont flexibiliteit: "Kan daar mijn voetballend vermogen beter kwijt"
Foto: © Sevil Oktem

Tegen Nederland en Denemarken wilde bondscoach Ives Serneels ook een aantal dingen uittesten. "Op training zijn er verschillende speelsters die gretig zijn en zo een kans claimen om speelminuten te maken." Daarbij ook Elien Van Wynendaele.

De speelster van Gent werd uitgespeeld als verdedigende middenveldster, al is ze van ‘opleiding’ een centrale verdedigster. “Ik heb het gevoel dat ik op het middenveld mijn voetballend vermogen wat meer kwijt kan, dus ik speel daar graag”, aldus de Buffalo.

“Natuurlijk hou ik me ook klaar om centraal achterin te spelen als de coach me nodig heeft, maar ik ben blij met de kansen die ik krijg. Gelijk waar op het veld. Of mijn flexibiliteit een voordeel kan zijn? Dat is aan de coach om te beslissen, maar ik voel me goed op meerdere plaatsen op het veld.”

Van Wynendaele laat ook de nodige grinta zien die alle Flames met oog op het EK zullen moeten hebben: “Het klopt dat ik ook op training altijd vol ga, net als in de wedstrijden. Dat is ook een beetje mijn manier van spelen.”

“We moeten nu blijven werken op alle vlakken, zodat we fysiek, mentaal, technisch en tactisch op ons best zijn tegen het EK. We zullen ook uitvoerig getest worden in januari, dus vanaf nu gaan we de volgende stappen zetten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties