Wat nemen we mee naar het EK 2017 na de interlands van de Belgian Red Flames?

Tim Bex
Tim Bex
| 0 reacties
Wat nemen we mee naar het EK 2017 na de interlands van de Belgian Red Flames?
Foto: © photonews

Met de twee oefeninterlands tegen Nederland en Denemarken is de rechte lijn richting het EK 2017 nu wel écht begonnen voor de Belgian Red Flames. We zagen enkele werkpunten, maar ook klasse bij de nationale vrouwenploeg. Wat moeten we onthouden en meenemen naar het EK? Dat leest u hier.

1. Meteen bij de les zijn

Een eerste erg belangrijke les die we moeten onthouden uit de wedstrijden tegen Nederland en Denemarken is de eerste helft. Beide partijen begonnen de Belgian Red Flames niet scherp genoeg aan de wedstrijd. Dat beseft ook Lien Mermans.

“Onze eerste helft is een werkpunt, dus het begin moet zeker beter", meent Mermans. “We moeten onze zenuwen onder controle proberen houden en scherper spelen. Meer focus, waardoor we misverstanden of individuele fouten kunnen vermijden.”

2. We kunnen variëren en roteren

Bondscoach Ives Serneels speelde in de wedstrijd tegen Denemarken met een volledig andere ploeg dan tegen Nederland. Slechts vijf speelsters verschenen twee keer aan de aftrap. Ook gaf bijna alle speelsters een kans.

Ook op vlak van tactiek durfde Serneels te experimenteren. Met 4 achterin in een 4-3-3 of met 3 achterin met hoge flanken in een 3-5-2, de coach had geen schrik om dingen te proberen. En beide systemen leken wel te werken, een pluspunt voor op het EK.

3. Metnale veerkracht in de tweede helft

Ondanks de mindere eerste helft, speelden de Flames in beide wedstrijden wel een sterke tweede helft. Tegen Denemarken loonde dat net niet, maar tegen Nederland behaalden ze in de slotfase zelfs nog de overwinning.

"Onze tweede helft is zeer sterk en we tonen veel mentale veerkracht", klinkt het bij Mermans. "Als we dat ook in de eerste helft kunnen tonen, is er veel mogelijk. We mogen zeker durven dromen. De weg is nog lang en we kunnen nog veel groeien, maar hebben nu ook al laten zien dat we een sterke ploeg hebben.”

4. Scoren lukt wel... En hoe!

De Belgen scoorden in de twee oefeninterlands vier keer en kregen vijf doelpunten tegen. En niet te vergeten: dat tegen twee tegenstanders van de EK-groepsfase. Verdedigend moet het dus nog iets beter, maar het scoren, dat lukt wel. En op wat voor een manier... Tussen de vier doelpunten zaten er toch wel enkele pareltjes... Bijvoorbeeld deze van Davinia Vanmechelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws