"We moeten de profclubs verplichten te investeren in vrouwenvoetbal"

Redactie
| 0 reacties
"We moeten de profclubs verplichten te investeren in vrouwenvoetbal"
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames trekken naar het EK in Nederland deze zomer, volgende week wordt er een Gouden Schoen voor vrouwen uitgereikt en het algemeen niveau van de Belgische topspeelsters is er fel op vooruitgegaan. Maar op clubniveau is er een achteruitgang.

Diverse Belgian Red Flames kozen de voorbije twee jaar de weg naar het buitenland, waar in Duitsland, Frankrijk en de Scandinavische landen toch professioneler kan gewerkt worden dan in België. De budgetten zijn er ook vaak anders.

Maar het viel Het Laatste Nieuws op: 6 van de 10 genomineerden speelden in 2016 in het buitenland. En ze hadden ook evengoed Tine De Caigny (in 2016 in het Noorse Valerenga) of Lenie Onzia (Twente) nog kunnen nomineren.

"We moeten dringend de competitie opwaarderen", beseft Ingrid Vanherle in de krant. "Anders vrees ik het ergste. En de enige optie is om de profclubs te verplichten om te investeren in vrouwenvoetbal én sancties op te leggen als ze dat niet doen." Rest nog maar de vraag of de profclubs daarvoor staan te springen ...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties