"Voetballend staan we er al jaren"

"Voetballend staan we er al jaren"
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames verloren afgelopen zaterdag met ruime cijfers van Spanje. Achteraf was het zoeken naar oorzaken en redenen om de 1-4 te verklaren. Daarbij werden enkele thema's aangehaald. We lijsten het even op.

Goede tegenstander

Ja, Spanje won afgelopen maart de Algarve Cup. Ja, Spanje is een land in opmars. Ja, Spanje is deze zomer op het EK een van de outsiders om het Duitsland en Frankrijk moeilijk te maken. “Vergeet niet dat we tegen een hele goede ploeg speelden”, opperde bondscoach Serneels dan toch.

Maar bij Spanje waren enkele sterkhouders er niet bij of op de bank. Dan mogen ze in de breedte wel een heel sterk team hebben, dan nog mag dat absoluut geen excuus zijn voor de nederlaag. “Ze staan technisch misschien nog wel wat verder dan ons”, beseften verschillende speelsters. “Maar we kunnen tegen hen scoren, dat is positief.”

Fysiek staan ze verder

Toch was het volgens diverse Flames vooral op fysiek en qua speeltempo dat het verschil er was. “Het voetbal hebben we al jaren in de benen”, aldus Aline Zeler. “Maar Spanje heeft een bijzonder hoog speeltempo.”

“Een wereldploeg, met speelsters bij absolute topteams”, gaf Laura De Neve aan. “We moeten ons zeker niet schamen, ze tikten de bal erg snel rond.” Ook hier moeten we opmerken dat de speelsnelheid van Spanje ons allerminst kon bekoren in vergelijking met wat we de voorbije maanden enkele keren zagen.

Nog tot 16 juli om …

Rest de vraag: waar ligt het dan wel aan? Twee keer ging een verdedigster in de rug staan van een Spaanse, twee keer wordt ze simpel in de wind gezet met een voetballende actie, waarna ze niet meer kan terugkeren. De twee andere goals komen er na stilstaande fases waarin eigenlijk geen gevaar zat.

Concentratieproblemen? Of gewoon te weinig kwaliteit? Ook tegen Nederland kregen we op zo’n manier al een doelpunt tegen in november en zelfs tegen het zwakke Italië slikten we een vermijdbaar goaltje. “We hebben nog tot 16 juli om ons klaar te stomen voor de perfecte match", blijft de bondscoach hoopvol. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties