5-0 deed erg veel deugd: "Opnieuw fans bijgewonnen"

5-0 deed erg veel deugd: "Opnieuw fans bijgewonnen"
Foto: © photonews

Na het treffen met Spanje kon hij onmogelijk tevreden zijn, maar tegen Schotland speelden zijn Red Flames een quasi perfecte partij. "Dit doet heel veel deugd", stak ook bondscoach Serneels zijn trots niet onder stoelen of banken.

De compleet perfecte match was het niet, want het had minstens 9-0 kunnen (of moeten) zijn aan Den Dreef tegen een zwak voor de dag komend Schotland, maar verder zat het echt wel goed me de Flames tegen Schotland.

"Het viel inderdaad allemaal op zijn plooi, in tegenstelling tot tegen Spanje. Waaraan dat ligt? De tegenstander zal er wel voor iets hebben tussengezeten, maar we hebben het ook gewoon goed gedaan. Het was belangrijk om van het eerste moment de juiste matchmentaliteit te laten zien en dat is gebeurd", aldus Serneels.

"Ik ben dan ook heel tevreden en dit doet heel veel deugd. We mogen het negatieve niet vergeten, maar we moeten ook het positieve onthouden. We hebben opnieuw fans gewonnen en de supporters waren ook tegen Schotland opnieuw een echte (kleine) twaalfde man. Ook voor onze speelsters geeft dat een boost."

"Iedereen was scherp van minuut 1. En ook na de rust stonden we er meteen opnieuw. Er was veel beweging, veel creativiteit en uiteindelijk een mooie uitslag. Dit geeft vertrouwen richting het EK", gaf de bondscoach nog mee.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties