Essevee is de underdog tegen Gent: "In voetbal kan alles, maar ..."

Essevee is de underdog tegen Gent: "In voetbal kan alles, maar ..."
Foto: © Leo Stolck

De vrouwen van Zulte Waregem geven op vrijdagavond in Zulte hun seizoen glans met de halve finales in de Beker van België. "Dit is een mooie affiche en in voetbal kan alles", klinkt het hoopvol. Maar realisme neemt wel de bovenhand bij Essevee.

Zulte Waregem eindigde met vaak goed voetbal dit seizoen in de middenmoot van eerste nationale, terwijl de drie andere bekerfinalisten in de top-3 van de Super League staan. Essevee is dus sowieso de underdog tegen Gent. Dat beseft ook coach Dennis Moerman in gesprek met onze redactie.

"Wat we moeten doen om naar de finale van de Beker te gaan zoals de mannen? Dat zal toch enkel lukken als we een portie geluk kennen. Het is aan ons om vanuit een goede organisatie Gent nerveus te maken. Hoe langer hun doelpunt uitblijft, hoe beter voor ons. Maar scoren ze snel de 0-1, dan kan het ook een moeilijke avond worden, dat beseffen we."

"Gent is een hele goede ploeg. Voor ons is het een manier om glans te geven aan ons seizoen, want het is mooi dat we al bij die laatste vier zijn. Maar: we gaan altijd om te winnen en willen nu de efficiëntie tonen die we tijdens het jaar een paar keer hebben moeten ontberen. In voetbal is alles mogelijk, maar we zijn en blijven de underdog."

Moerman zelf heeft een verleden bij Gent: "Maar dat is op zich niet de reden waarom het duel speciaal zou kunnen zijn. Het wordt pas speciaal als we zouden stunten. Maar ik zal wel wat oude vrienden tegenkomen, dat is op zich wel leuk natuurlijk. Zeggen ze dat ik tactisch sterk ben? Individuele kwaliteiten kunnen echter het verschil maken in een match als deze, dus laat ons niet gaan zweven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties