De troeven van de Flames tegen Schotland
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
De troeven van de Flames tegen Schotland
Foto: © photonews

De match tussen de Belgian Red Flames en Spanje was niet meteen iets om trots op te zijn, de manier waarop de Flames zich tegen Schotland herpakten dan weer wél. Enkele zaken vielen op.

Om te beginnen: de Flames durfden tegen de Schotten wél hun eigen, aanvallende spel te ontwikkelen en maakten er zo een erg kansrijke avond van. "Ze speelden met lef en durf en iedereen was er vanaf minuut 1 op gebrand om iets te laten zien aan de fans. Ik denk dat we zieltjes hebben gewonnen, want het was een aangename match", aldus bondscoach Ives Serneels.

"Er was erg veel beweging en creativiteit vooraan. Dat is iets dat we zeker ook kunnen meenemen richting het EK, want voor het vertrouwen was het echt wel een goede wedstrijd", klonk het verder nog na het treffen met de Schotten. Serneels kijkt dan ook al vooruit: "We hebben nog 90 dagen om naar de perfecte match toe te leven."

Ook belangrijk: de Flames hielden de focus op de match en stonden er meteen opnieuw na de koffie. "We wisten dat Schotland fluks uit de kleedkamers zou komen, maar mijn ploeg heeft daar meteen goed op gereageerd. Dat toont toch ook dat we qua maturiteit echt wel aan het groeien zijn."

Het leverde ook een clean sheet op, tot vreugde van Nicky Evrard. Zij moest eigenlijk maar 1 keer écht uitpakken op een vrije trap van Ross. "Maar dat zijn misschien wel de moeilijkste matchen", aldus de keepster van dienst. "Je moet de concentratie vasthouden en er staan als er eens een bal komt. Dit is goed voor het vertrouwen, maar uiteraard ook gewoon de verdienste van de volledige ploeg. We zetten stappen richting EK."

Meer nieuws

Meer nieuws