Brute pech voor speelster Anderlecht

Redactie
| 0 reacties
Brute pech voor speelster Anderlecht
Foto: © Louis Evrard

Standard en Anderlecht hielden het in een harde wedstrijd op de Académie Dreyfus op een 0-0 gelijkspel. Erger was de blessure van Anaëlle Wiard, die zo de laatste twee wedstrijden van het seizoen zal missen. En misschien wel meer.

Wiard blesseerde zich tijdens de match in Luik en werd in minuut 64 vervangen door Gelders. De ligamenten in de knie zijn daarbij ernstig geraakt. Mogelijk zijn ze afgescheurd, al kan het ook om een ernstige verrekking gaan.

Ook de meniscus en de kruisbanden zijn volgens Wiard zelf mogelijk (ernstig) geraakt, maar pas volgende week donderdag volgt uitsluitsel over de ernst van de blessure. Mogelijk moet Anderlecht het enkele maanden zonder Wiard stellen.

De speelster van paars-wit zat ook nog in de ruime selectie van Ives Serneels, maar met oog op het EK in Nederland lijkt deze blessure ook een domper. Ook ploegmaat Justine Vanhaevermaet zag haar EK-droom al in rook opgaan tijdens de Cyprus Cup.

Vrijdag neemt Anderlecht het in een belangrijk duel om de titel op tegen AA Gent. Als de Buffalo' winnen, lijken zij op weg naar hun eerste landstitel. Tegen paars-wit spelen ze op 13 mei ook nog de bekerfinale.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties