Dolle vreugde bij Standard na titel: "Ze schreven ons af, maar ..."

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Kumtich
| 0 reacties
Dolle vreugde bij Standard na titel: "Ze schreven ons af, maar ..."
Foto: © Louis Evrard

De vrouwen van Standard mochten een nieuwe landstitel bijschrijven aan hun erelijst. De zevende op rij was het, meteen de 20e uit de geschiedenis van de Rouchettes. En dat werd gevierd alsof het de eerste was.

"In drie jaar Standard heb ik drie keer de titel behaald. De eerste keer met de B-ploeg en dan twee keer met de A-ploeg, veel beter kan niet", aldus een erg gelukigge Sarah Wijnants. "Het was geen makkelijk jaar, maar dit doet me veel plezier."

Ook Sanne Schoenmakers - die met een hattrick in de slotminuten nog haar doelpuntenaantal wist aan te scherpen was in de wolken: "Ik was nog maar 80% fit, maar de coach had aangegeven dat ik de laatste vijf minuten zou mogen spelen als de stand gunstig was. Dan was het mooi dat je met het team op die manier toch nog kan meespelen en meefeesten achteraf."

"Een titel went nooit, het blijft een leuk gevoel. Zeker na zo'n moeilijk seizoen toch nog de titel pakken? Dat doet erg veel deugd", kon ook Julie Biesmans tevreden terugblikken. "Ook met die vier punten in mindering die we kregen. We zijn nog domme punten kwijtgeraakt. We werden afgeschreven in het begin van het seizoen, maar we hebben toch opnieuw laten zien dat Standard er nog staat en het nog kan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws