Imke Courtois verrast iedereen en neemt drastisch besluit

Redactie
| 0 reacties
Imke Courtois verrast iedereen en neemt drastisch besluit
Foto: © photonews

Imke Courtois (29) moet zowat de bekendste Red Flame en analiste van het land zijn. De centrale verdediger bouwde een mooie carrière uit bij Standard, maar neemt nu een drastisch besluit over haar toekomst.

Na het EK in Nederland houdt Courtois het voor bekeken als voetbalster. Ze wil zich meer toeleggen op haar doctoraat én haar leven buiten de sport. Dat meldt Het Nieuwsblad.

“Ik ben nog in topvorm, maar ik moest een keuze maken”, zegt Courtois zelf. “Ik heb het gevoel dat ik tijd moet inhalen voor mijn doctoraat. Ik heb voor dit EK een onderbreking van mijn beurs van drie maanden gekregen, maar daarna wil ik me vol op mijn onderzoek toeleggen.”

(Nog) geen afscheidsfeest bij Standard

Opmerkelijk: vorige week speelde Courtois haar laatste wedstrijd in het shirt van Standard. Een afscheidsfeest voor de Red Flame was er niet gepland. Deels haar eigen schuld. “Ik had wel tegen de club gezegd dat ik ermee ging stoppen, maar ik denk dat ze me niet echt geloofden.”

“Eigenlijk beseften alleen mijn ouders, mijn zus en mijn beste vriendin dat het mijn laatste match was. Daarom is het beter dat ik mijn afscheid nu officieel aankondig. Anders gaat het misschien geruisloos voorbij. Niet dat ik op een groot feest zit te hopen, maar toch dat de mensen op zijn minst zouden zeggen: Bedankt om al die jaren bij Standard te spelen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws