Topclub van drie Flames gaat in beroep tegen beslissing die hen titel kostte: "We verdienen deze titel gewoon"

Redactie
| 0 reacties
Topclub van drie Flames gaat in beroep tegen beslissing die hen titel kostte: "We verdienen deze titel gewoon"
Foto: © photonews

Absolute reuring in de Franse Ligue 2 van het vrouwenvoetbal, waar ophef is ontstaan na een klacht van La Roche-Sur-Yon. Met plots bijzonder grote gevolgen, ook voor onze landgenotes. Maar Lille laat het er wel niet bij.

Jana Coryn, Maud Couterels en Silke Demeyere maakten zich twee weken geleden al op voor de Ligue 1. Het titelfeestje met het ambitieuze Lille hebben ze er bovendien ook al opzitten. Maar: La Roche-Sur-Yon diende klacht in én kreeg gelijk.

Beroep

Lille verloor zo vier punten in de titelstrijd. En door de 0-0 van de club van de Belgian Red Flames bij Arras kostte hen dat uiteindelijk ook de titel. Het team wil het er echter niet bij laten, want sportief gezien waren ze dit seizoen de beste.

Rijsel gaat dan ook in beroep bij de hogere beroepscommissie van de Franse voetbalbond, op zoek naar een propere oplossing. "Hopelijk ziet de FFF ook in dat zij een heel jaar werken van een ploeg afnemen door een administratieve fout waarbij Lille geen verantwoordelijkheid treft", uitte Jana Coryn alvast haar ongenoegen via de sociale media.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties