Frea De Keyzer blikt terug voor Tienen: "Speelsters niets verwijten"

Frea De Keyzer blikt terug voor Tienen: "Speelsters niets verwijten"
Foto: © Leo Stolck

Tienen stond vooraf in alle prognoses op de zesde en voorlaatste plaats voor de Super League. Maar de club kwam in een storm terecht - inclusief bestuurlijke problemen - en maakte het seizoen vol met vooral meisjes uit de provinciale reeksen. En toch is er iets positiefs aan een jaar vol ellende.

"Het was een heel zwaar seizoen, dat is zeker zo. Zeker op mentaal gebied was het niet makkelijk om ons telkens opnieuw op te laden. Er werd minder getraind, we moesten door met speelsters uit provinciale en er waren allerhande problemen", opende Frea De Keyzer tegen Voetbalkrant.com.

"We wilden ons op het einde van het seizoen niet belachelijk maken met die jonge meisjes. De uitslagen waren wel zwaar, maar we kunnen niemand iets verwijten. In het begin jaagde ik er mij op, maar we moeten vooral blij zijn dat we het seizoen hebben kunnen afmaken én vooruit kunnen kijken naar voetballen in eerste nationale."

Want er zijn ook positieve zaken aan zo'n seizoen: "Als groep hangen we door de gebeurtenissen erg goed aan elkaar nu. We hebben ook gezien dat er bij de jonkies zeker wat talent zit, dus daarop kunnen we verder bouwen als we nog een paar ervaren speelsters er kunnen bijhalen of terughalen. Er is opnieuw vertrouwen binnen de groep en er zit potentieel in, ook al zal het niet makkelijk worden tegen ervaren teams."

"We gaan nu hard werken met een hechte groep en in de voorbereiding zeker ons werk doen. Dat gaat ons ook in staat stellen om iets meer te trainen richting het nieuwe seizoen en de groep nog meer klaar te zetten. Hopelijk komt het talent er dan ook uit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties