Fysiek zit het al (redelijk) snor, maar op deze vlakken moeten Flames nog werken komende maand

Fysiek zit het al (redelijk) snor, maar op deze vlakken moeten Flames nog werken komende maand
Foto: © photonews

Nog een kleine maand en dan begint het EK in Nederland. De Belgian Red Flames zijn in volle opbouw naar dat toernooi en laten bijwijlen al goede dingen zien, al zijn er ook nog werkpunten. De EK-selectie kan al duidelijk maken welke kant Serneels zal op willen in de eindstrijd.

Serneels wil de intensiteit van zijn team verhoogd zien. "Met veel beweging, zowel in balbezit als in balverlies. Maar zeker in balbezit wil ik speelsters zien die bewegen zonder bal. Twee, drie meter is dikwijls genoeg, daarin kunnen we nog een voorbeeld nemen aan Japan", klonk het.

Het was ook op de trainingen al duidelijk dat Serneels beweging wilde zien langs alle kanten. Backs die open gaan en hoog gaan spelen, middenvelders die insnijden en aanvallers die afhaken en opnieuw weglopen.

De bondscoach kon zien waar het vooral verkeerd liep en had ook voor andere opties kunnen kiezen op bepaalde posities, maar hield enkele youngsters op de bank of zelfs in de tribune.

Serneels zag overigens nog meer werkpunten: "Meer geloven in de eigen kansen en meer doen met de mogelijkheden die zich aandienen", klonk het. Bij enkele speelsters was er dan weer vooral sprake van weinig coaching op het veld, waardoor een en ander moeilijk werd gemaakt. Pas binnen een maand is het 'voor echt' tegen Denemarken, eerder zal tegen Frankrijk en Spanje vermoedelijk nog wel wat leergeld betaald worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties