De statistieken van de Super League (1): Sanne Schoenmakers veruit topschutter: "Niet gek, met zo'n voorzetten"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
De statistieken van de Super League (1): Sanne Schoenmakers veruit topschutter: "Niet gek, met zo'n voorzetten"
Foto: © Louis Evrard

De Super League is voorbij, hoog tijd om nog even naar enkele opvallende statistieken te kijken. Te beginnen met de topschutters.

Sanne Schoenmakers moest vorig seizoen nog nipt Jana Coryn voor zich laten, maar dit seizoen was het wel degelijk aan de Nederlandse om de hoofdprijs te pakken met 26 goals.

“26 goals maken, dat maakt op zich niet zoveel uit. Het is wel beter dan vorig jaar, dus het doet deugd. De topschutterstitel is een mooi extraatje, maar we hebben het met zijn allen gedaan", aldus Schoenmakers.

"Achterin de bal veroveren is ook belangrijk en Davinia en Sarah staan allebei bovenaan bij de assistenkoninginnen. Zonder hun passes zou ik niet kunnen scoren. 26 doelpunten? Dat is echt niet gek als je zo’n voorzetten krijgt.”

In het klassement had Schoenmakers een straat voorsprong op Calleeuw en Maximus, die lange tijd buiten strijd was. In de breedte deed Standard het goed met 5 namen in de top-14. Naar volgend seizoen toe zijn ze wel veel scorend vermogen kwijt: Schoenmakers stopt, Vanmechelen trekt naar Genk en Zeler en Wijnants naar Anderlecht.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties