Profiel: Justien Odeurs legt haar ritueel voor een match uit én haar lievelingseten

Justien Odeurs is de nummer 1 van de Belgian Red Flames

Profiel: Justien Odeurs legt haar ritueel voor een match uit én haar lievelingseten
Foto: © photonews

De selectie van 23 Red Flames voor het EK is bekend. Op 16 juli om 20.45 uur spelen ze hun eerste wedstrijd tegen Denemarken, elke dag stellen we jullie een Red Flame voor op datzelfde uur om alvast warm te lopen. Vandaag: Justien Odeurs.

Justien Odeurs kwam vanuit de jeugd van STVV er in de eerste ploeg terecht, waarna ze snel naar Anderlecht trok. Na een jaartje bij paars-wit speelde ze nog twee seizoenen voor Lierse, alvorens de stap naar het buitenland te maken.

Bij USV Jena maakte ze het afgelopen seizoen een goede indruk, al was ze door een knieblessure ook enkele maanden buiten strijd. Ze is echter op tijd fit voor het EK en is in principe onze nummer 1 onder de lat.

Vorig jaar werd ze keeper van het jaar in de Belgische Super League, in het verleden speelde ze soms ook nog op het veld - zelfs als spits. Daarom dat ze voor een keepster nog een aardige techniek en schot heeft.

"Een keepster moet een beetje gek zijn, zeker? Tijdens een wedstrijd denk ik in ieder geval niet na, al heb ik voor de match wel enkele rituelen. Ik tik de grond, maak een kruisteken – tik de drie palen (rechts, boven, links) en maak nog een kruisteken." Voor de volledigheid? "Het liefst van al eet ik brie met honing."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League - Play-off 1

Nieuwste reacties