Flames raken geïnspireerd door de Cats, maar moeten dan wel van eigen sterkte uitgaan

Redactie
| 0 reacties
Flames raken geïnspireerd door de Cats, maar moeten dan wel van eigen sterkte uitgaan
Foto: © photonews

The Belgian Cats hebben de goede zomervibe ingezet door brons te pakken op het EK basketbal, daar willen de Flames zich ook aan optrekken.

"De ploeg met de meeste kwaliteit wint niet altijd. Als we verdedigend goed in blok staan, goed vooruitspelen en goed aansluiten en op de counter spelen, dan kunnen we zeker iets moois bereiken op het EK", is Tessa Wullaert voor de camera's van Sporza duidelijk.

"Van de Cats had ook niemand verwacht dat ze zo ver zouden geraken", meent Heleen Jaques dan weer. "Als je ziet met welke spirit zij aan de slag zijn gegaan, dan moeten we ons daar aan optrekken. We hebben ook een goede groep en kunnen misschien ook iets laten zien op een EK."

Wat de Cats natuurlijk wél massaal deden was geloven in de eigen kansen, ook op het veld. Met aanvallend en snel basketbal de tegenstander in verlegenheid brengen, de sterkste spelers (Meesseman en Wauters zijn de Wullaert en Cayman van dienst) in de paint aan de bal laten komen en rekenen op wat die kunnen.

Met de andere speelsters niet enkel in verdediging goede dingen laten zien, maar ook onbevangen kiezen voor shots en driepunters, durven dribbelen met jonge veulens en het systeem van de tegenstander ontregelen. Hopelijk durven de Flames dát ook te doen, want de drie tegenstanders van de Flames hebben wel degelijk zwakke punten die kunnen worden uitgespeeld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws