Sara Yüceil is er dan toch bij en heeft ook een bekende broer

Sara Yüceil is er dan toch bij en heeft ook een bekende broer
Foto: © photonews

De selectie van 23 Red Flames voor het EK is bekend. Op 16 juli om 20.45 uur spelen ze hun eerste wedstrijd tegen Denemarken, elke dag stellen we jullie een Red Flame voor op datzelfde uur om alvast warm te lopen. Vandaag: Sara Yüceil.

Sara Yüceil werd op 22 juni 1988 geboren en is pas in allerijl opgeroepen voor het EK in Nederland. De middenveldster kan flink wat creativiteit bijbrengen met haar manier van spelen.

Ze begon haar carrière bij WS Woluwe, maar trok snel naar OH Leuven. Vanuit Leuven trok ze naar Standard, waar ze twee titels op rij pakte in België en een transfer versierde naar het Franse Marseille. Volgend jaar zal ze uitkomen voor het Nederlandse PSV.

"Tot mijn 14e speelde ik bij de jongens bij Braine-Le-Comte, daarna ging ik bij de meisjes spelen. Bij de Red Flames ben ik door Janice een beetje in de groep begeleid. Het is een leuke groep."

De broer van Yüceil is geen voetballer: Devin is producer en muziekmaker, die ook bij een rockbandje zit met wel wat faam in Brighton en omstreken: Delta Sleep heet die groep.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws