Lorca Van De Putte, helemaal 'Thuis' in Zweden
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties

Lorca Van De Putte al sinds 2013 in Zweden aan de bak

Lorca Van De Putte, helemaal 'Thuis' in Zweden
Foto: © photonews

De selectie van 23 Red Flames voor het EK is bekend. Op 16 juli om 20.45 uur spelen ze hun eerste wedstrijd tegen Denemarken, elke dag stellen we jullie een Red Flame voor op datzelfde uur om alvast warm te lopen. Vandaag: Lorca Van De Putte.

Lorca Van De Putte werd op 3 april 1988 geboren in Eksaarde en begon bij het plaatselijke Doorslaar aan haar carrière. Via de Sinaai Girls was ze in 2007 al een van de eerste Belgische speelsters in het buitenland.

Bij FC Twente won ze een Beker van Nederland (2008) en een titel (2011), alvorens ze terugkeerde naar België. Een schouderblessure gooide roet in het eten, maar na een jaartje Anderlecht trok ze begin 2013 naar Zweden. Daar maakte ze al jaren het mooie weer bij Kristianstads DFF, een middenmoter in de Zweedse competitie. Van De Putte is een linkerflankverdedigster met een grote motor en prima voorzetten.

Op het gemiddelde Belgische marktplein zou de aimabele linksachter vermoedelijk niet herkend worden, maar in haar Zweedse thuishaven is ze een vrij bekend figuur. "In Zweden leeft het vrouwenvoetbal enorm. De competitie daar is ook volledig professioneel. Kristianstad is geen al te grote stad, dus we komen elkaar vaak tegen. Het is een heel leuke en gezellige omgeving", aldus Van De Putte daarover eerder tegen Voetbalkrant.com.

Met haar Zweeds zit het overigens al helemaal goed ondertussen: "Ik voel me er thuis en hoewel ik nooit les heb gevolgd, kan ik de taal al goed spreken. Al doende leer je, je hebt enkel een beetje lef nodig als ze in het Zweeds tegen je beginnen te praten. Het is er ook heel leuk wonen." Van alle speelsters is Van De Putte misschien wel de grootste Thuis-freak, een soap die met de huidige technologie gelukkig ook vanuit Zweden te bekijken is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League - Play-off 1

Nieuwste reacties