Supporters in beweging tijdens EK vrouwen
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Supporters in beweging tijdens EK vrouwen
Foto: © photonews

Supporters en medewerkers op weg naar de wedstrijden van UEFA EK Vrouwen 2017 in Nederland worden aangemoedigd om naar de stadions te lopen of te fietsen in een poging om de gezondheid van het hart te verbeteren, calorieën te verbranden en het milieu te beschermen.

Deze zomer reizen er duizenden toeschouwers, waaronder vrouwen, kinderen en families vanuit heel Europa naar Nederland voor de UEFA EK Vrouwen 2017 om een voetbalfeest mee te maken.

De belangstelling voor het vrouwenvoetbal is het afgelopen decennium flink gegroeid, maar deze groei in het professionele spel is niet gelijk opgegaan met een toename in de lichamelijke activiteiten van vrouwen in Europa.

De eenvoudigste manier om actief te zijn is door wandelen of fietsen in de dagelijkse routine op te nemen. Daarom heeft het European Healthy Stadia Network, samen met de UEFA en de World Heart Foundation, een mobiele app ontwikkeld om fans en medewerkers bij het UEFA EK Vrouwen 2017 aan te moedigen om naar de stadions te lopen of te fietsen en zo hun activiteitenniveau te verhogen. Zij presenteert Active Travel als een geschikte transportwijze voor supporters op een wedstrijddag.

De gratis Active Match-app wijst gebruikers de juiste richting en geeft plattegronden van de gaststeden plus informatie over de bewaakte fietsenstallingen bij ieder stadion. De app-technologie registreert iedere reis per fiets of te voet naar een wedstrijd. Na aankomst bij het stadion krijgt de gebruiker informatie over de afgelegde afstand, verbrande calorieën en de bespaarde CO2-uitstoot. Met iedere volledige of gedeeltelijke reis te voet of op de fiets doen de deelnemers mee aan een verloting van officiële wedstrijdballen en kaartjes voor de finale in Enschede op zondag 6 augustus, waaronder een tweetal VIP-tickets.

De Active Match App is nu te downloaden via:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties