Flames duidelijk na kritische geluiden: "Stoppen met vergelijken" en "Willen ze alleen mannenvoetbal kijken, dan moeten ze dat vooral doen"

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Gilze (Tilburg), Nederland
| 0 reacties
Flames duidelijk na kritische geluiden: "Stoppen met vergelijken" en "Willen ze alleen mannenvoetbal kijken, dan moeten ze dat vooral doen"
Foto: © photonews

Meer dan 700.000 kijkers voor de eerste wedstrijd van de Belgian Red Flames ooit op een EK. En toch ... enkele negatieve geluiden. Dat het vrouwenvoetbal misschien die aandacht niet verdient. "We moeten stoppen met vergelijken met het mannenvoetbal."

De vergelijking met het mannenvoetbal is nu eenmaal krom: "Dat doe je in tennis of andere sporten toch ook niet", aldus Heleen Jaques. "We moeten het vrouwenvoetbal appreciëren om wat het is. Als je niet kan stoppen met die twee te vergelijken, dan moet je niet kijken."

Je vergelijkt vrouwentennis toch ook niet met mannentennis?

"We moeten ons niet focussen op zij die het slecht bedoelen", pikt Nicky Van Den Abbeele in. "Maar focusen op de mensen die in ons geloven. De mensen die naar ons komen kijken, blijven ons volgen."

Ook bondscoach Ives Serneels reageerde uitgebreid op de vraag en sluit zich helemaal aan bij de Flames die voor hem het woord namen op de persconferentie in Gilze. De volledige reportage kan je hieronder vinden:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties