Reactie Jackie Groenen na dé derby: "Ze hadden beloofd geen Belgisch shirtje aan te doen, maar ..."

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Tilburg, Nederland
| 0 reacties
Jackie Groenen na dé derby: "Ze hadden beloofd geen Belgisch shirtje aan te doen, maar ..."
Foto: © photonews

Na de wedstrijd tussen de Belgian Red Flames en de Oranje Leeuwinnen was het vooral Jackie Groenen die de hele persmeute te woord moest staan. Half-Belgisch, van Tilburg, mét een applausvervanging, een assist én een uitgelokte penalty: redenen genoeg.

"Het was een heel speciaal gevoel om in mijn Tilburg te spelen en dan nog een applausvervanging te krijgen. Ik was hartstikke trots en ben blij dat ik veel heb kunnen doen voor mijn eigen mensen."

Ook de mensen uit Poppel waren aanwezig: "Ik wist dat ze daar zouden zitten. Ik had vooraf gevraagd dat ze geen Belgisch shirtje zouden aandoen, maar ik heb er toch een paar gezien. Daar zullen we het nog moeten over hebben", aldus de immer goedlachse Jackie Groenen.

"Als ik thuis ben, ben ik in België en hang ik rond met mijn vrienden en vriendinnen uit Poppel. Het blijft bijzonder voor me." Ook het spandoek voor haar vond ze erg bijzonder. En nu op naar Duitsland of Zweden in de kwartfinales. Mét wat extra steun uit België? Ja, toch!

PS: we spraken zoals we hierboven in het interview aangeven in Tilburg ook nog met Merel Groenen, de zus van Jackie. Het interview met de Poppelse kan je later nog verwachten op onze webstek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties