Jeugdige voetbalster doet ervaring op in Noord-Ierland ... als referee: "Topervaring, helemaal anders dan als speelster"

Chloë Van Mingeroet van de KAA Gent Ladies als jonge referee present in het buitenland

Jeugdige voetbalster doet ervaring op in Noord-Ierland ... als referee: "Topervaring, helemaal anders dan als speelster"
Foto: © Alain Van Mingeroet

Niet enkel in het voetballen zijn onze Belgische meisjes stilaan naar een topniveau aan het groeien, ook in andere gebieden van de sport ontwikkelen we ons goed. De jeugdige Chloë Van Mingeroet is naast voetbalster ook actief als referee en grensrechter. Afgelopen week zat ze in Noord-Ierland.

Daar floot en vlagde ze op de SuprCupNI. "Een prachtig toernooi. Er waren ploegen uit verschillende landen - de USA, Frankrijk, Engeland, Ierland, ... aanwezig bij de U15 en U17. Ook voor referees is het een toptoernooi, het was een hele eer om er bij te zijn", aldus Chloë Van Mingeroet over haar ervaringen.

"Op uitnodiging mocht ik samen met Ilka Bosmans de Belgische referees vertegenwoordigen. Er was ook nog de Noord-Ierse Ruth-Anne, met ons drie zorgden we voor de vrouwelijke vertegenwoordiging. Ook de voorbereidingsmatch tussen de vrouwelijke U19 van Wales tegen Noord-Ierland mochten we doen."

En dat is toch eens een andere ervaring voor Van Mingeroet: "In het verleden was ik als speelster actief bij de jonge Red Flames U15, U17 en U19. Dan is dat als referee toch eventjes helemaal anders."

De jonge Waaslandse speelster van de Gent Ladies doet zo al flink wat ervaring op in een extra branche, maar voor de fans van de Buffalo's geen nood: "Spelen voor de KAA Gent Ladies komt op de eerste plaats, maar deze extra ervaringen meenemen is top."

Wie haar aan het werk wil zien in het seizoen 2017-2018, zal dus moeten gaan kijken in Oostakker bij een match van de Gent Ladies of in de voorbereiding in Wondelgem ...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties