Elien Nelissen, pas 21 en toch al ervaren 'ouderdomsdeken': "Heb moeten leren communiceren op het veld, heb nu andere rol"

Elien Nelissen is nog steeds erg jong, maar ondertussen wel een van de meest ervaren meisjes bij de vrouwenploeg van Standard. En dus moet ze dit seizoen wennen aan een nieuwe situatie, waarbij ze een andere rol moet opnemen.

“Het klopt dat er vele speelsters zijn vertrokken en ik een van de weinigen ben die er al langer dan een paar jaar is bij Standard. Ik ga mijn zevende seizoen in bij de Rouchettes en het is een fijn gevoel om hier te kunnen blijven”, aldus Nelissen in gesprek met Voetbalkrant.com.

Nu is het aan mij om een voorbeeld te zijn

“Ik heb wel een switch moeten maken van jonkie naar plots een van de meer ervaren speelsters. Ik keek op naar Julie Biesmans en Aline Zeler, nu is het aan mij om een voorbeeld te zijn. En het is wel even wennen, want ik heb moeten leren communiceren op het veld.”

De Limburgse is van nature uit nogal verlegen: “En dus heb ik op dat vlak wat moeten bijleren. Ik wil de nieuwelingen met raad en daad bijstaan, en op het veld met hen communiceren, de lijnen helpen uitzetten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws