Dit zijn de toppers van speeldag 6 in de Super League bij de vrouwen: Gouden Genkse wissels, spanning en jeugd
Redactie
| 0 reacties

Dit zijn de toppers van speeldag 6 in de Super League bij de vrouwen

Dit zijn de toppers van speeldag 6 in de Super League bij de vrouwen: Gouden Genkse wissels, spanning en jeugd
Foto: © ladiesgenk/davyrietbergen

Ook dit seizoen zou de Super League wel eens een erg leuk seizoen kunnen worden. Elke maandag beschouwen wij na op de wedstrijden van het afgelopen weekend met de toppers van de speeldag.

Gouden wissels

Het moet zowat de droom zijn van elke coach: spelers kunnen inbrengen die na hun wissel iets bijbrengen aan het team. Voor Genk tegen Anderlecht was het zover.

Zowel Merkelbach als Steyvers vielen in en konden meteen scoren: knap van de Limburgse meisjes, die zo ook naast paars-wit kwamen in de stand.

De toekomst is aan de jeugd

Opmerkelijk: de jeugdlichting van speelsters voor de U19 die momenteel in Oostenrijk de eerste kwalificatieronde richting EK moet afwerken is in bloedvorm.

De doelpunten van Wijnants, Toloba en Minnaert afgelopen weekend zeiden wat dat betreft ongeveer alles. Kunnen ze het ook bij de U19 waarmaken?

We zullen het van de spanning moeten hebben ...

Opmerkelijk ook: de top-4 lijkt zich stilaan van de twee laatste ploegen te hebben onderscheiden. De puntenverschillen aan de top zijn dan weer bijzonder klein, en dan moeten de punten na 20 speeldagen ook nog door twee worden gedeeld.

Zolang de vier teams blijven strijden voor alles wat ze waard zijn, lijken de onderlinge verschillen niet al te groot te zijn. En dan kunnen we nog wel eens bijzonder spannende play-offs krijgen aan het einde van de rit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties