Ex-international kan erg knappe prijs winnen voor haar werk in het vrouwenvoetbal

Ex-international kan erg knappe prijs winnen voor haar werk in het vrouwenvoetbal
Foto: © photonews

Leonne Stentler kent u misschien nog van haar tijd als voetbalster bij Ajax en de Oranje Leeuwinnen, maar zeker van haar sportmerk Liona, de enige exclusieve voetbal kledinglijn voor vrouwen ter wereld. Nu kan ze een mooie prijs winnen.

Stentler kan namelijk de Joke Smit aanmoedingsprijs winnen. Die wordt jaarlijks uitgereikt aan vrouwen die de emancipatie van vrouwen in Nederland verbeteren.

In het jaar waarin de Oranje Leeuwinnen het EK wonnen, heeft het vrouwenvoetbal in Nederland uiteraard een nieuwe boost gekregen. Stentler is een van de 40 genomineerden - Stemmen kan via deze link.

Niemand kan nog om vrouwen in het voetbal heen

"Niemand kan meer om vrouwen in het voetbal heen. Dat is heel waardevol voor de ontwikkeling van de sport en de positie van vrouwen hierin. Dit is hét moment om iedereen met een voetbalhart te stimuleren deze ontwikkeling verder door te zetten, want we zijn er nog lang niet."

"Als ik win, zie ik dat als een beloning/waardering voor iedereen die zich inzet voor het vrouwenvoetbal", aldus Stentler in een persbericht in een reactie op haar nominatie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties