Dit zijn de toppers van speeldag 10 in de Super League bij de vrouwen

Dit zijn de toppers van speeldag 10 in de Super League bij de vrouwen
Foto: © Louis Evrard

Ook dit seizoen zou de Super League wel eens een erg leuk seizoen kunnen worden. Elke maandag beschouwen wij na op de wedstrijden van het afgelopen weekend met de toppers van de speeldag.

Anderlecht op titelkoers

Moeilijke matchen toch winnend afsluiten, dat is vaak hét recept richting een titel. Anderlecht had het in Leuven absoluut niet makkelijk, maar het won uiteindelijk wel.

Enkele andere ploegen slaagden daar eerder dit seizoen niet in tegen OH Leuven. Ook daarin zit het paars-wit dus voorlopig mee.

Elena Dhont

Een hattrick maken, dat is iedereen wel al eens gegeven in onze Super League. Maar de nog steeds jonge Elena Dhont zette afgelopen vrijdag wel een sterk staaltje neer.

Niet alleen scoorde ze drie keer, ze zorgde ook nog eens voor een 'hattrick aan assists' ook. Dat moge opmerkelijk te noemen zijn.

High potentials

En niet enkel in Gent viel het overigens op dat de toekomst in de Super League eens te meer aan de jeugd is. Elk nadeel heeft duidelijk zijn voordeel, de potentiële Flames van de toekomst zijn gebaat bij het wekelijks in de basis staan bij hun teams.

Ook enkele jonge Flames die wél al de A-kern halen of haalden doen het ook week na week prima en scherpen zo de concurrentie aan. Al is het niveau van de competitie op zich niet hoogstaand, toch is dat voorlopig iets om ons in bange en/of barre tijden aan te verwarmen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws