Ons team van speeldag 10 in de Super League ziet er als volgt uit

Ons team van speeldag 10 in de Super League ziet er als volgt uit

Het nieuwe seizoen is al eventjes op gang gefloten met ook vorige speeldag drie wedstrijden, de volgende speeldag komt er alweer snel aan. Hoog tijd om dus nog even terug te blikken naar de bepalende speelsters van de drie wedstrijden. En dat doen we zoals bij de mannen met een veldje.

Van speeldag 8 kunnen we jullie tot op heden nog geen team van de week aanbieden. Na de topper tussen Gent en Anderlecht (op maandag 18 december) kunnen we hier pas mee aan de slag. Dat van speeldag 10 hebben we wél al voor jullie.

Doelvrouw

In doel posteerden we deze week Louise Van Den Bergh, die ondertussen toch al een degelijk seizoen bij elkaar heeft gespeeld voor OH Leuven. Eigenhandig hield ze haar team een aantal keren in de wedstrijd tegen Anderlecht, al moest ze zich wel vier keer gewonnen geven.

Verdedigsters

Achterin kiezen we voor drie speelsters. Laura De Neve zorgde verdedigend voor een degelijke prestatie, maar was onder meer met een assist ook aanvallend van waarde. Justine Blave stond dan weer pal in Genk - Standard, terwijl Silke Vanwynsberghe rustig haar defensie leidde zoals ze al het hele seizoen aan het doen is.

Middenveld

Op het middenveld was kiezen echt wel verliezen op speeldag 10. Tison, Hanssen, Wijnants, Vanmechelen, ... Kanshebbers genoeg voor ons team van de week.

Toch vielen ons vooral op: de aanvalsdrang van Charlotte Cranshoff, de statistieken van Emma Van Britsom, de voetballust van Jessica Pironet, de balrecuperatie van Riete Loos en de doorsteekpasses van Tine De Caigny.

Aanvalsters

Mariam Toloba dikte met een prima invalbeurt haar scoretotaal met twee eenheden aan tot zeven doelpunten, maar net als een erg bedrijvige Wijns, een prima Van Gorp en een snedige Leynen haalt ze het team niet.

Doen dat wel: Zoë Van Eynde, die met een belangrijk doelpunt een puntje wist te redden voor Standard op bezoek bij Genk. En Elena Dhont, met 3 goals en evenveel assists van wereldbelang voor AA Gent tegen Heist.

Het team ziet er dan als volgt uit:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties