Jody Vangheluwe mag zich Red Flame noemen: "Tempo ligt er hoger" en "Toont dat we met Gent goed bezig zijn"

Jody Vangheluwe mag zich Red Flame noemen: "Tempo ligt er hoger" en "Toont dat we met Gent goed bezig zijn"
Foto: © photonews

Jody Vangheluwe zat begin dit seizoen enkele maanden in het sukkelstraatje met een blessure aan de quadriceps, maar haar talent staat vast. En dat is ook bondscoach Ives Serneels en de scouts van de KBVB opgevallen. En dus mag de jonge speelster van Gent zich nu ook helemaal Flame noemen.

Vangheluwe zat voor het EK al in de ruime voorselectie van de Belgian Red Flames, omdat de selectie toen al niet bulkte van een overschot aan verdedigers. Door het stoppen van Imke Courtois en de blessures van Heleen Jaques en Lorca Van De Putte werd het probleem de voorbije maanden er zeker niet minder op.

En dus is Vangheluwe een optie op de toekomst. Een ‘high potential’. Onder dat mom mocht ze in november een weekje meetrainen in Tubeke op het Nationaal Oefencentrum en zelfs een helft spelen in een van de twee trainingsmatchen tegen Rusland.

Geen echte cap, maar toch een teken van vertrouwen: “Ik was heel blij dat ik werd opgeroepen. Het deed veel deugd en het toont aan dat we met Gent ook goed bezig zijn. Bij de jongelingen waren er niet minder dan 11 van Gent opgeroepen, dus waren we er bijna met de volledige ploeg.”

En bij de Flames kan je bijleren: “Het tempo is er gewoon hoger in alles wat je doet, dat merk je wel. Elke oefening leer je wel iets bij, het zijn soms ook andere oefeningen of andere accenten. Het is continu geconcentreerd blijven, kunnen meetrainen met speelsters die in het buitenland spelen is ook een leerrijk ervaring. Nu is het aan ons om met onze jonge groep ook te blijven werken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties