Onze prognose vs de realiteit halfweg: het overgangsjaar van Heist

Onze prognose vs de realiteit halfweg: het overgangsjaar van Heist
Foto: © ladiesgenk/davyrietbergen

De vrouwenploeg van Heist betaalt net als vorig seizoen nog flink wat leergeld in de Super League. Logisch? We hadden het toch wel een beetje voelen aankomen, dat wel.

Met Stephanie Suenens (Gent), Inge Heiremans (KV Mechelen), Lien Haverals en Lynn Senaeve, die naar eersteklasser Woluwe trokken en Inne Desmet (OHL) verdween er wel heel wat ervaring uit de ploeg bij Heist.

Heist wilde zich verder ontwikkelen in het damesvoetbal en wilde niet bij de pakken blijven neerzitten in een jaar waarin de Super League door amper zes teams wordt bemand. Toch posteerden wij de club op zes in onze prognose.

Elke stunt is een meegenomen stunt, maar het seizoen was tot op heden nog niet eentje om wild van te worden. Veel speelsters werden de voorbije maanden getroffen door ziekte, blessures en ook de examenstress speelde een rol.

Voorlopig heeft het team nog maar 1 keer kunnen winnen, terwijl het - vooral tegen Anderlecht - ook al enkele pijnlijke nederlagen diende te slikken. Toch ziet het team de nodige progressie, iets dat in 2018 moet worden doorgezet.

2018

Liese Maes scoorde drie keer voor de winterstop en is daarmee topschutter van het team, met Birgit Rijnders werd er nog een jonge, maar stevige wintertransfer gedaan. Benieuwd wat het team kan in 2018, maar de toekomst is er.

Het is alvast de ambitie van Heist om ook na dit seizoen gewoon verder te gaan op de ingeslagen weg. De zesde ploeg uit de Super League mikt op de toekomst en wil met een jong team een doorstart maken, al beloven de komende maanden niet simpel te worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties