Triomf voor Anderlecht in vrouwenclasico, Genk verovert tweede plaats en OHL haalt stevig uit
Clint Vens
| 0 reacties

In de Super League stond vrijdagavond speeldag 14 op het menu. Met Standard-Anderlecht stond er een onvervalste topper op het programma. Met ook Gent-Genk en OHL- KSK Heist werden er nog twee interessante partijen afgewerkt.

Anderlecht is de onbetwiste leider met 10 punten voorsprong op eerste achtervolgers Genk en Gent. Er gaapte een kloof van maar liefst negentien punten tussen Standard en Anderlecht. De Rouchettes moesten dus absoluut de punten thuishouden, maar slaagden daar niet in. Paars-wit ging met 0-1 winnen bij de aartsrivaal uit Luik en verstevigt zo hun koppositie. Ella Van Kerkhoven tekende voor de goal bij de bezoekers.

Genk pakt zilver

Genk tegen Gent was een rechtstreeks duel voor de tweede plaats. Beide ploegen hadden 24 punten. Na een matige partij waren het uiteindelijk de Limburgers die aan het langste eind trokken. Amber Tysiak scoorde de enige goal van de wedstrijd en bezorgde zo haar ploeg de drie punten en tevens de tweede stek in het klassement.

OHL haalt uit

OHL ontving de laatste in de stand, KSK Heist. Het werd een zware avond voor de rode lantaarn. OHL maakte kipkap van de bezoekers en trof maar liefst vijf keer raak. Guns (2x), Van Hamel, een owngoal van Asselberghs en Janssens smeerden Heist een forfaitnederlaag aan. Zo pakken de Leuvenaars zes op zes en komen ze naast Standard op de vierde plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties