Philtjens, Biesmans of Deloose? De kandidaten om Tessa Wullaert op te volgen voorgesteld

Philtjens, Biesmans of Deloose? De kandidaten om Tessa Wullaert op te volgen voorgesteld
Foto: © photonews

Tessa Wullaert won vorig jaar de eerste Gouden Schoen voor vrouwen, anno 2018 gaan we op zoek naar een opvolgster voor de speelster van Wolfsburg. Al is ze natuurlijk zelf wel een van de topfavorieten om haar eigen naam bij te schrijven op de erelijst. Voorstelling.

Op woensdagavond 7 februari weten we wie - vermoedelijk naast ene Ruud Vormer van Club Brugge - zal schitteren op het schavotje als nieuwe Gouden Schoen, na Tessa Wullaert vorig jaar. We stellen u de finalistes graag voor in enkele delen.

Julie Biesmans

Biesje rondde in 2017 de kaap van de 50 caps en was een erg belangrijke schakel voor Standard op weg naar een zoveelste landstitel. Na het EK trok ze naar het Britse Bristol City, waar ze ondertussen een vaste waarde in het elftal is geworden.

Biesmans koppel gracieuze bewegingen en een goede passing aan doorzettingsvermogen en een verstandige manier van veldbezetting. Een ervaring in het buitenland kan haar enkel helpen om ook qua mentale en fysieke kracht nog beter te worden.

Davina Philtjens

Klein, maar dapper. Een motor die nooit sputtert en altijd maar blijft doorgaan. Won de harten van alles en iedereen op het EK in Nederland met haar ongebreidelde vechtlust en werd steevast verkozen tot 'Flame van de match.'

Publiekslieveling dus, die ook nog eens en passant de dubbel won met Ajax en zo mocht proeven van de Champions League. Vaste waarde bij de Ajacieden, nog lang niet versleten en ondertussen ook voorbij de 50 caps.

Laura Deloose

Kan op beide backposities haar streng trekken en is ook een bijtertje. Maakte een sterke groei door in 2017 bij Anderlecht en de Flames en moet in 2018 misschien wel ook op het buitenland mikken.

Duikt op in de bezoekende box waar het kan en scoorde ook al drie keer bij de Red Flames, wat als verdedigster nooit slecht is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League - Play-off 1

Nieuwste reacties