KBVB 'wint' de Auwch-award voor meest vrouwonvriendelijke bedrijf, maar weigert de cactus

Redactie
| 0 reacties
KBVB 'wint' de Auwch-award voor meest vrouwonvriendelijke bedrijf, maar weigert de cactus
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames gingen afgelopen zomer voor het eerst naar een groot toernooi. De premies die ze daar konden verdienen stonden in schril contrast met die van de mannen. En daar heeft de KBVB nu een prijs voor gewonnen, al wil het die niet accepteren.

Zoals elk jaar werd er een Auwch Award uitgereikt aan het meest vrouwonvriendelijke gegeven van het jaar. Onder meer de Regering Michel I en de Belgische Zwembond vielen al 'in de prijzen' in het verleden. Voor 2017 viel de keuze op de KBVB.

Cactus

Dit omdat de Flames in mannentruitjes naar het EK moesten en er nauwelijks een goede verloning kregen qua premies. Op maandag kwam de vrouwenraad samen aan de Houba de Strooperlaan, om er de 'prijs' uit te reiken.

De KBVB weigerde de prijs echter in ontvangst te nemen, omdat het vindt dat het wél de nodige inspanningen levert voor het vrouwenvoetbal. "Het budget is de voorbije vijf jaar vervijfvoudigd", klinkt het bij Sporza. "En ook de premies voor de Red Flames zijn meer dan verdubbeld sinds het EK van vorig jaar. Er wordt heel veel geïnvesteerd in het vrouwenvoetbal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties