Leider Anderlecht maakte einde aan Genkse thuisreeks en loopt verder uit in de stand

Yannick Lambrecht

De ladies van Genk hebben er alles gedaan om de ongeslagen status in eigen huis te behouden, maar Anderlecht bleek toch een maatje te sterk. De leider loopt zo verder uit.

Bij de rust stonden de bezoekers voor met 0-2, een logische tussenstand. Tine De Caigny en Lenie Onzia zorgden voor de doelpunten. Na de rust maakte Genk het nog spannend, maar verder dan 1-2 kwam het niet meer.

De voorsprong van RSCA (40 ptn) bedraagt zo al dertien punten. Gent en Genk (beide 27 ptn) zijn de eerste achtervolgers, al heeft die laatste ook nog een wedstrijd te goed.