Kunnen de Flames U19 het EK nog halen? De scenario's

Kunnen de Flames U19 het EK nog halen? De scenario's
Foto: © Leo Stolck

De toekomst is aan de jeugd. En dus volgen we ook de U19 en U17 van de Belgian Red Flames op de voet. De U17 konden zich niet plaatsen voor het EK, misschien kan de U19 dat wél doen. Hoe kan het nog? De scenario's op een rijtje.

De U19 werden in de eliteronde voor april 2018 onderverdeeld in een groep met Frankrijk, Finland en Azerbeidzjan. Enkel de groepswinnaars mogen naar het EK in Zwitserland aanstaande zomer.

Op speeldag 1 werd met 2-0 verloren van het thuisland, tegen Azerbeidzjan met 5-1 gewonnen. Frankrijk won ondertussen met 2-1 van Finland en gaat zo aan de leiding in de groep.

Scenario

Als Frankrijk niet verliest, dan is het altijd zeker van de eerste plek in de groep. De Flames van hun kant moeten met drie doelpunten verschil winnen van Frankrijk én minstens vier keer scoren om nog de eindzege te pakken in de poule.

Tenzij Finland niet zou winnen van de Azeri, dan is een eenvoudige zege tegen Frankrijk ook al voldoende. Toch lijkt het er niet op dat Finland zich die kaas van tussen het brood zal laten stelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties