Spanning snel uit de play-offs? Anderlecht Vrouwen aanstaande dinsdag mogelijk al kampioen

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Spanning snel uit de play-offs? Anderlecht Vrouwen aanstaande dinsdag mogelijk al kampioen
Foto: © Louis Evrard

Na één speeldag in de play-offs is de spanning er al wat uit door de dramatische terugkeer van Anderlecht op bezoek bij AA Gent. Waar en wanneer komt er een titelfeestje van? We bekijken de scenario's.

Het ziet er goed uit voor Anderlecht, dat na een speeldag in de play-offs nog steeds 7 punten voorsprong heeft op Genk en al 10 punten voorsprong op Gent.

Standard staat op 16 punten en is met nog vijf speeldagen voor de boeg al mathematisch uitgeschakeld om de titel. En ook voor de KRC Genk ladies en de KAA Gent Ladies wordt het erg lastig om de titel nog te pakken.

Titel op 1 mei?

De vraag lijkt dan ook eerder wanneer Anderlecht de titel zal mogen vieren dan wel of paars-wit kampioen zal worden. Als de Brusselaars vrijdag winnen in Luik én op 1 mei de zege pakken thuis tegen Genk, dan is de titel mathematisch al een feit.

Als Genk vrijdag in Gent punten laat liggen, dan is een zege in Standard en een gelijkspel tegen Genk zelfs al genoeg. De titel vieren op 1 mei, of toch op 4 mei (thuis tegen Gent), 11 mei (thuis tegen Standard)? Op 18 mei (in Genk) zou het nog een rechtstreeks duel om de titel kunnen worden - als alles meezit voor de Limburgers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties