Speelster OH Leuven trok naar Denemarken: "Was even wennen, maar ben prima ontvangen en voel me goed in aangename stad"

Redactie
| 0 reacties

Hoe zou het nog zijn met Laura Vervacke? De speelster van OH Leuven trok deze winter naar Denemarken, om er de combinatie met haar studies mogelijk te maken.

Laura Vervacke is op Erasmus in het kader van haar master in de Biologie en combineert dat met enkele maanden voetbal bij ASA Aarhus, dat uitkomt in de Deense 1e divisie (het tweede niveau in Denemarken).

"Enkele weken geleden sneeuwde het hier nog, maar nu begint de lente", aldus Vervacke aan onze redactie. "De competitie is nu opnieuw hervat en gaat door tot midden juni, de trainingen lopen tot 27 juni."

Groepsband

ASA Aarhus is momenteel in zijn groep in de Deense tweede klasse met een 7 op 9 goed begonnen aan het tweede luik van de competitie. Vervacke voelt zich overigens prima in Denemarken.

"Ik mag in de basis starten als verdedigende of centrale middenvelder in een team, waar veel speelsters ervaring hebben op het hoogste niveau. De groepsband is heel sterk, ook met een goede trainer. Ik werd direct goed ontvangen en heb me ondertussen kunnen integreren in het team."

Belangrijk om op het veld in het Deens te kunnen communiceren

"In het begin was het natuurlijk wel wennen, omdat alles in het Deens werd gezegd. Sommige speelsters moesten dan vertalen naar het Engels voor me, maar ondertussen versta ik op het veld al bijna alles in het Deens. Ik ga dan ook twee keer per week naar de Deense les en vind het ook belangrijk om op het veld te kunnen communiceren in het Deens.

"Het is een zeer aangename ervaring om in het buitenland te kunnen spelen en in een competitie te spelen waar damesvoetbal vanzelfsprekend is. Aarhus is een zeer aangename stad, het is de tweede grootste stad na Kopenhagen met 260.000 inwoners."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties